top of page

To Ερευνητικό Κέντρο Προγεννητικών Επιστημών SOPHIA είναι μέλος της

Prenatal Sciences Partnership. Για να μεταβείτε στον ιστοχώρο πατήστε εδώ.

Για να μεταβείτε στο Ακαδημαϊκό περιοδικό μας The International Journal of Prenatal and Life Sciences, ISSN 2945-011X και να υποβάλλετε την εργασία σας πατήστε εδώ

Λίγα Λόγια για Μας!

Από την Ακαδημαϊκή Έρευνα στην Κοινότητα!

Το Ερευνητικό Κέντρο Προγεννητικών Επιστημών είναι μια Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρία που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τα όσα τα τελευταία χρόνια συνεχώς ανακαλύπτουμε μέσα από την έρευνα του πώς η προγεννητική και η περιγεννητική εμπειρία του καθενός από εμάς καθορίζει την υγεία μας και την ευημερία μας μετά την γέννησή μας σαν παιδιά και ενήλικες και πώς αυτή η κοινή εμπειρία όλων μας προσδιορίζει τον πολιτισμό που δημιουργούμε και την ειρήνη που βιώνουμε σαν λαοί. 

Και καθώς τα ευρήματα που συνεχώς τα τελευταία 100 χρόνια έρχονται στην επιφάνεια μέσα από την κλινική εργασία και την επιστημονική έρευνα, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως φροντίζοντας τον άνθρωπο, γυναίκα και άνδρα πριν την είσοδό τους στην γονεϊκότητα και φροντίζοντας τα παιδιά που συλλαμβάνονται, κυοφορούνται και γεννιούνται, στην ουσία, προσφέρουμε μια τεράστια υπηρεσία προαγωγής υγείας και συμβάλλουμε στην εξέλιξη της συνείδησης της ανθρωπότητας. 

Το Ερευνητικό Κέντρο Προγεννητικών Επιστημών S.O.P.H.I.A. εμπλέκεται στην επιστημονική έρευνα αλλά δεν μένει μόνο σ' αυτήν: Εφαρμόζει την τεκμηριωμένη γνώση στην πράξη και την μετατρέπει σε εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται σε όλες τις ομάδες των ανθρώπων, παιδιά, έγκυα ζευγάρια, επαγγελματίες και άλλους ερευνητές και σε δράσεις που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν, να θεραπεύσουν ή παιδαγωγικά να επηρεάσουν προς μια ζωή ειρηνική, πάνω στις αρχές της αποδοχής, του σεβασμού και της αναγνώρισης των δώρων που ο καθένας μας φέρει σ' αυτόν τον κόσμο. 

Θα χαρούμε να σας δούμε κοντά μας σαν ερευνητές, εθελοντές, συνεργάτες, εκπαιδευόμενους, συμμετέχοντες ή απλά φίλους που με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εργασίες μας και μοιράζονται τα όσα χρήσιμα ανακαλύπτουν με άλλους φίλους!

Τα 10 Κύρια Σημεία της Έρευνάς μας!

1. Ολόκληρο το φάσμα της γέννησης από την σύλληψη μέχρι τον αποθηλασμό αγγίζει το πιο βαθύ επίπεδο της ανθρώπινης ψυχής, τόσο βιολογικά, συναισθηματικά και πνευματικά όσο και πολιτιστικά. Η ενδομήτρια ζωή, η γέννα και οι πρώτες στιγμές της ζωής του ανθρώπου είναι από τις πιο γόνιμες περιοχές όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε την αιτιολογία μιας μεγάλης ποικιλίας ψυχολογικών και σωματικών προβλημάτων. Επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο που εμείς βιώσαμε την αγάπη και την φροντίδα κατά την ενδομήτρια ζωή με τον ίδιο τρόπο αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους όταν μεγαλώνουμε.

 

2. Ο άνθρωπος είναι πάντα μια αδιάσπαστη ενότητα ανεξάρτητα από τη μορφή του. Το ζυγωτό, το μορίδιο, η βλαστοκύστη, το έμβρυο, το κύημα, το νεογέννητο, το βρέφος, το παιδί, ο έφηβος, ο ενήλικας, ο γέροντας ... είναι ένα συνεχές όλον.

 

3. Ο καθένας από μας δεν είναι μόνο η σύνθεση του γενετικού κώδικα των γονέων μας αλλά και η σύνθεση των φορτισμένων νοητικών και συναισθηματικών προτύπων (e-DNA) που βιώνουν οι γονείς μας κατά τη διάρκεια των 9 μηνών της κύησης.

 

4. Στην γενιά των παππούδων υπάρχουν οι πληροφορίες για τα εγγόνια. Η φροντίδα του σώματος και της ψυχής του αγέννητου είναι στα χέρια των παπούδων τους και των γονιών τους και μέσα από αυτούς του όλου κόσμου.

 

5. Πολλά παιδιά πληγώνονται πριν να γεννηθούν από αρνητικές επιδράσεις που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Από τα πιο επίπονα προγεννητικά τραύματα η υπαρξιακή απόρριψη του παιδιού (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη) ή η μερική απόρριψη του παιδιού όταν το γονεϊκό περιβάλλον εκφράζει προσωπικές προτιμήσεις για το φύλο και τις ιδιότητες του κυοφορούμενου παιδιού επιβαρύνοντάς το με προσδοκίες που το καθορίζουν.

 

6. Το αγέννητο παιδί έχει πολύ ενεργή συμμετοχή στην κυοφορία του. Αντιλαμβάνεται όλα όσα συμβαίνουν στο γονεϊκό του περιβάλλον και αντιδρά ή ανταποκρίνεται σ' αυτά. Η ερμηνεία που δίνει στα ερεθίσματα αυτά και οι αποφάσεις που παίρνει καθορίζουν την ποιότητα της ζωής του και των σχέσεων που δημιουργεί με τον εαυτό του, τους άλλους και/ή τον κόσμο μετά.

 

7. Ο πόνος του κόσμου έτσι όπως έρχεται στην οικογένεια, μέσω της μητέρας μεταβιβάζεται στο παιδί.

 

8. Στην μήτρα, το έμβρυο συνεχώς "κατεβάζει" πληροφορίες που αφορούν την ανάπτυξη. Όταν εκτεθεί σε κίνδυνο, θα τροποποιήσει τις οδηγίες και θα ενεργοποιήσει προγράμματα συμπεριφοράς που θα του επιτρέψουν να μείνει ζωντανό.

 

9. Η επικοινωνία της πληροφορίας ανάμεσα στο αγέννητο παιδί και το μητρικό περιβάλλον γίνεται σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς.

 

10. Όταν οι μέλλοντες γονείς αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ποιότητα της ζωής τους και αυτοδεσμεύονται στην πορεία εξέλιξής τους και ικανοποίησης των αναγκών τους, μπορούν να σεβαστούν την ταυτότητα των παιδιών που έρχονται κοντά τους και να τα καλωσορίσουν ως μέλη της ανθρωπότητας με ίσα δικαιώματα και πνεύμα αυτοεκτίμησης. 

100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Στις παρακάτω δημοσιεύσεις,
διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα ευρήματα στον χώρο της Προγεννητικής Ψυχολογίας

Our prenatal life influences us throughout life; Being aware makes us free- An interview 

Θα Χαρούμε να σας δούμε σε μία από τις επόμενες δράσεις μας!

bottom of page